IZRICANJE PRESUDE ZA MASAKR U JABUKOVCU 21. AVGUSTA: Završeno ponovno suđenje Davoru Perniću i Maji Bađikić

S. M. J.

14. 07. 2023. u 18:55

IZNOŠENjEM završnih reči odbrane i tužilaštva završeno je ponovno suđenje optuženima za četvorostruki zločin u Jabukovcu 2019. Izricanje presude 21. avgusta.

ИЗРИЦАЊЕ ПРЕСУДЕ ЗА МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ 21. АВГУСТА: Завршено поновно суђење Давору Пернићу и Маји Бађикић

Davor Pernić i Maja Bađikić čekaju nastavak postupka

U Višem  sudu u Zaječaru nastavljen je dokazni postupak u glavnom pretresu, na ponovnom suđenju Davoru Perniću i Maji Bađikić, optuženima za četvorostruko ubistvo u zaseoku Valja Vratne u Jabukovcu kod Negotina avgusta 2018.

Odbrana i tužilaštvo su na današnjem glavnom pretresu, na kojem je dostavljen nalaz i mišljenje veštaka za IT tehnologiju o baznim stanicama koje su pokazale aktivnost i komunikaciju mobilnim telefonima optuženih, izneli i svoje završne reči.

Javni tužilac Ksenija Branković iz Višeg javnog tužilaštva u Negotinu istakla je da u potpunosti ostaje pri ranijoj završnoj reči navodeći da je tužilaštvo i izvođenjem dokaza potvrdilo sve navode u vezi Maje Bađikić, utvrdivši da je ona koristila telefon sa dve kartice, da je u svoju odbranu iznela da je 7. avgusta 2019. otišla kod svojih roditelja u Dupljane na slavu, a da je istog dana registrovana internet konekcija na baznoj stanici Jabukovac, što znači da optužena nije u to vreme, kako je tvrdila, bila u Dupljanu ili Negotinu. Brankovićeva je iznela i niz drugih saznanja sa baznih stanica i zatražila da se Pernić i Bađikićeva osude na iste jedinstvene kazne zatvora kao i na prethodnom suđenju.

Odbrana Bađikićeve smatra, međutim, da tužilaštvo nije dokazalo umešanost ove mlade žene u četvorostruki zločin u Jabukovcu i zatražila je oslobađajuću presudu navodeći da se iz poruka koje su Davor i Maja razmenili jasno vidi da ona nije znala da je izvršilac zločina Pernić, dok odbrana Davora Pernića traži kaznu od 31 godine zatvora jer je on u potpunosti priznao krivično delo, kao i to da je svestan "da su posledice nepopravljive i strašne".

Davoru Perniću i Maji Bađikić ponovo se sudi za ubistvo Raje Kazimirovića i njegovih najmilijih  jer je prethodnu presudu, donetu aprila prošle godine, ukinuo Apelacioni sud u Nišu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i "nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja" u odnosu na Maju Bađikić, zbog čega je automatski ukinut i deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Pernić je tom presudom osuđen na 36 godina zatvora, a Maja na 40 godina. Izricanje presude za novo, ponovljeno suđenje najavljeno je za 21. avgust.

DEVET MRTVIH U JABUKOVCU: Danas je godišnjica jednog od najvećih zločina u novijoj srpskoj istoriji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu