KANTAR PRAVOSNAŽNO OSUĐEN NA 18 MESECI: Po izdržavanju aktuelne kazne, ostaje u zatvoru

V.C.S.

09. 08. 2023. u 17:08

DEJAN Nikolić Kantar osuđen je pravosnažno na godinu i šest meseci zatvora zbog pretnji vlasnici i zaposlenoj u OK radiju u Vranju, saopštio je ANEM.

КАНТАР ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕН НА 18 МЕСЕЦИ: По издржавању актуелне казне, остаје у затвору

Foto: Novosti

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija pozdravila je odluku sudskog veća Višeg suda u Vranju kojom je potvrđena odluka Osnovnog suda. Po njoj je Nikolić osuđen na 18 meseci zatvora zbog ugrožavanja bezbednosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i zaposlene u radiju Svetlane Ivanov. Ove pretnje dogodile su se na suđenju za ugrožavanje bezbednosti zaposlenima OK radija i uništavanje imovine No Comment kafea, koji radi kao deo ove radio stanice.

- Ovom pravosnažnom presudom stvorile su se okolnosti da Dejan Nikolić, kojem prva kazna zatvora ističe 17. avgusta, nastavi sa izdržavanjem druge kazne - naveo je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora ANEM-a i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara. - I pored brojnih opstrukcija, uključujući i krađu spisa ovog predmeta u prostorijama Višeg suda, predmet je rekonstruisan, realizovane su odluke o izuzeću sudije čija je ćerka, u međuvremenu, postala advokat optuženog Dejana Nikolića, zadužen je novi sudija izvestilac, zakazana i održana sednica veća. I doneta pravična odluka.

On je dodao da ugroženost novinara zahteva efikasne i brze istražne radnje, kakve je u ovom slučaju pokazalo tužilaštvo u Vranju sa Policijskom upravom, kao i efikasna i pravedna suđenja, kakva su bila pred Osnovnim i pred Višim sudom.

Kantar, inače, već izdržava kaznu od 14 meseci zbog pretnji zaposlenima u OK radiju.

ANEM se još nada da će i istraga o nestalim spisima predmeta u Višem sudu biti takođe efikasno okončana, a krivci identifikovani i kažnjeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024