ZAKAZANO SUĐENJE KECMANOVIĆIMA: Pripremno ročište u oktobru u Višem sudu

S. J. M.

03. 10. 2023. u 12:21

SUĐENjE u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, koju su tužile porodice ubijenih u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", trebalo bi da počne 20. oktobra. Tog dana je zakazano pripremno ročište u Višem sudu u Beogradu.

ЗАКАЗАНО СУЂЕЊЕ КЕЦМАНОВИЋИМА: Припремно рочиште у октобру у Вишем суду

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Jutjub

Tužbu u parničnom postupku protiv Koste K., koji je počinio taj zločin i njegovih roditelja Miljane i Vladimira Kecmanovića podnelo je zajedno 27 tužilaca. Oni traže naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, tužbom je zatražena i novčana renta, dakle, buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja, pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Inače, sud je ranije Vladimiru i Miljani Kecmanović izrekao privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine - više stanova, garaža, lokala, građevinskih i poljoprivrednih parcela... Blokiran im je i deo novčanih sredstva, koja se čuvaju u depozitu javnog izvršitelja sve do pravnosnažnog okončanja parničnog postupka.

Protiv Kostinog oca Vladimira vodi se istraga zbog ugrožavanja opšte sigurnosti, jer se sumnja da nije kako treba obezbedio pištolje i municiju, pa ih je Kosta uzeo i počinio zločin, a i da ga je u streljani učio pucanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)