NAVIJAČI DOBILI ZATVORSKE KAZNE: Izrečena presuda za napad na kombi sa navijačima Partizana

S. J. M.

16. 04. 2024. u 16:12

BORIS Novović Ris (38), Todor Arambašić (21), Veljko Milivojević (28), Ivan Marković (34) i Mihailo Stepanović (24) osuđeni su danas prvostepenom presudom u Višem sudu u Beogradu za nerede, kada je kod Mladenovca pre dve godine zapaljen kombi, koji je prevozio navijače Partizana.

НАВИЈАЧИ ДОБИЛИ ЗАТВОРСКЕ КАЗНЕ: Изречена пресуда за напад на комби са навијачима Партизана

Č. Vuković

Sva petorica navijača dobila su iste kazne za dva krivična dela. Sud ih je za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi osudio na po tri godine zatvora i po 60.000 dinara novčane kazne. Za izazivanje opšte opasnosti osuđeni su na po godinu i po dana zatvora i 60.000 dinara. Nakon toga im je izrečena jedinstvena kazna od po četiri godine zatvora i 120.000 dinara.

Svoj petorici navijača izrečena je i mera zabrane prisustvovanja košarkaškim i fudbalskim utakmicama Crvene zvezde tri godine nakon što izađu iz zatvora. Pre svake te utakmice moraće da se jave u policijsku stanicu i tamo sačekaju kraj.

Oni su inače godinu i devet meseci bili u pritvoru i kućnom pritvoru, tako da im je ostalo da u zatvoru odleže još dve godine i tri meseca ukoliko ova presuda postane i pravosnažna.

Prema optužnici oni su 16. aprila 2022. godine posle fudbalske utakmice između Crvene Zvezde i Parizana u ataru sela Markovac kamenicama i tvrdim predmetima razbili stakla na kombiju, a potom su unutra ubačene zapaljene baklje. Devet oštećenih, koji su bili u kombiju, su pokušali da izađu, ali im je jedan od nepoznatih napadača to onemogućavao, držeći vrata vozila sa spoljne strane. Zatim je jedan neidentifikovani napadač kroz polupan prozor palio tapacirani krov u kombiju. Kada su napadači otišli oštećeni su uspeli da napuste kombi, koji je zahvaćen vatrom eksplodirao. Četiri osobe iz kombija su u tom incidentu zadobile lake telesne povrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave