ŠTA NATERA DA DIGNE RUKU NA DETE? Žitelji Kaluđerice šokirani nakon što je Nebojša ubio sina, pa sebe (FOTO)

J.D.Lj.

01. 12. 2023. u 20:30

NEBOJŠA Cakić (62), kako se sumnja, ubio je sina Ognjena (29) u iznajmljenoj kući u beogradskom naselju Kaluđerica, u Ulici Mije Kovačevića, gde su živeli poslednjih meseci, a potom je presudio i sebi.

ШТА НАТЕРА ДА ДИГНЕ РУКУ НА ДЕТЕ? Житељи Калуђерице шокирани након што је Небојша убио сина, па себе (ФОТО)

Foto: Z. Jovanović

Motiv ove porodične tragedije utvrdiće istraga, ali prema prvim informacijama, otac je, navodno, ranije najavio šta će učiniti. Nebojša je, kako nezvanično saznajemo, juče pozvao svog brata od strica, svog imenjaka, i rekao mu: 

- Ubiću ga sad, a onda i sebe! Kad dođeš, bićemo mrtvi! 

Sve se dogodilo oko 13 časova, a Nebojšin brat, koji živi u blizini, odmah je alarmirao policiju. Nažalost, kad je patrola došla u kuću, zatekla je u njoj dva tela - oca i sina. U međuvremenu je, trčeći, sav unezveren, ne verujući da će njegov bliski rođak učiniti to što mu je rekao, stigao i Nebojšin brat. Kad je čuo šta se dogodilo, samo se spustio na kolena i glasno zakukao. 

Policija je, prilikom uviđaja koji je radio i zamenik Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zajedno sa forenzičarima, utvrdila da su obojica imala smrtonosne rane na glavi. Pored Nebojšinog tela nađen je i pištolj. Sumnja se da je otac upravo njime, nešto posle 13 časova, ubio sina, a onda nekoliko trenutaka kasnije i sebe. 

Kako nezvanično saznajemo, policija je u kući pronašla i dva oproštajna pisma. Šta u njima piše, zasad je tajna. 

Komšije, za "Novosti", pričaju da nisu najbolje poznavale Nebojšu i Ognjena. 

- Znam da su zajedno živeli u toj iznajmljenoj kući - kaže naš sagovornik. - Nisu se ni sa kim družili, ali bi se uvek pristojno javili kad prođu. Ne znam ni da li je neko od njih dvojice eventualno bio bolestan. Nije mi poznato ni da su bili problematični. Šta to može da natera čoveka da digne ruku na dete? Strašno! 

Komšinica koja živi u blizini kuće u kojoj se desila tragedija kaže da su se otac i sin u Kaluđericu doselili nedavno. 

- Mislim da su ovde pet ili šest meseci. Ne znam gde su ranije živeli, osim da su poreklom sa Kosova. Ne znam ni čime su se bavili, ali i meni je poznato da je Nebojša najavljivao da će ubiti sina. Niko ga, međutim, nije shvatao ozbiljno. Naročito, jer su uglavnom, uvek išli zajedno. 

Tela poslata na obdukciju

NEBOJŠIN brat je, kad je završen uviđaj i tela poslata na obdukciju, uplakan napustio kuću u kojoj se dogodio zločin. 

- Molim vas, ne mogu da pričam o ovome. Nemam reči - bilo je sve što je rekao brat Nebojše Cakića. 

I u obližnjoj prodavnici kažu da su otac i sin dolazili svakodnevno po namirnice. 

- Stalno su išli zajedno - kaže nam prodavačica. - Dovezu se automobilom, kupe šta treba i odu. Nikad nisam čuo da su se svađali oko bilo čega. Čak su, skoro svakog dana, kupovali kiselu vodu za Nebojšu i tonik koji je Ognjen voleo da pije. 

Uviđaj je trajao više sati, a oko 17 časova, u Mije Kovačevića, došla su pogrebna kola. Tela oca i sina su poslata na Institut za sudsku medicinu, na obdukciju, koja će tačno utvrditi kako je došlo do smrti. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave