POTVRĐENO "NOVOSTIMA" - OSUMNJIČENE ZA UBISTVO DANKE PROCENJUJU PSIHIJATRI: Srđan i Dejan uskoro u specijalnoj zatvorskoj bolnici CZ u Beograd

S.M.J.

15. 04. 2024. u 17:48

SRĐAN Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodipnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje, potvrdili su "Novostima" u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

ПОТВРЂЕНО НОВОСТИМА - ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА УБИСТВО ДАНКЕ ПРОЦЕЊУЈУ ПСИХИЈАТРИ: Срђан и Дејан ускоро у специјалној затворској болници ЦЗ у Београд

Foto: Privatna arhiva

- Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi - navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom Polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Psihijatrijska i neuropsihijatrijska veštačenja, koje će, po svemu sudeći, obaviti eksperti Specijalne zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, trebalo bi da nedvosmisleno potvrde da li je kod Srđana Jankovića, koji se na saslušanju pred VJT branio ćutanjem i Dejana Dragijevića, koji je priznao zločin, postojalo bilo kakvo duševno oboljenje ili poremećaj koji je uticao na njihovnu sposobnost da upravljaju svojim postupcima u vreme izveštenja krivičnog dela teško ubistvo za koje se terete.

Očekuje se da ovo veštačenje pokaže i njihov psihološki profil ličnosti, a svakako i njihovu uračunljivost i sposobnost da vladaju svojim postupcima u trenutku ovog svirepog ubistva.

OPŠIRNIJE U SUTRAŠNjEM ŠTAMPANOM IZDANjU "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave