DA LI JE DŽEK STVARNO MORAO DA UMRE? DŽejms Kameron" čuveni reditelj odgovara na večito pitanje

N. DRAŽOVIĆ

02. 07. 2023. u 18:46

USLED nesreće istraživačke podmornice "Titan", čuveni prekookeanski gigant Titanik ponovo je u žiži interesovanja.

ДА ЛИ ЈЕ ЏЕК СТВАРНО МОРАО ДА УМРЕ? Џејмс Камерон чувени редитељ одговара на вечито питање

Foto Nacionalna geografija

I dok se ceo svet pita šta je uzrokovalo tragediju "Titana", proslavljeni holivudski reditelj, Džejms Kameron, koji je više puta kao pasionirani ronilac obilazio najpoznatiju olupinu plavih dubina, odlučio je da nam posle 25 godina od premijere jednog od najvećih bioskopskih hitova u istoriji kinematografije, filma "Titanik", odgovori na pitanje koje muči sve istinske romantike.

Da li je moguće da protagonisti ove legende sa velikog platna, famozni Džek i Rouz, zaista nisu mogli zajedno da stanu na splav i tako oboje prežive nesreću? I ne samo to. Kameron prvi put od prikazivanja filma napušta romantizovanu verziju Džekove i Rouzine priče i odlučuje da njihovu situaciju postavi u realne okvire. Na taj način, slavni reditelj upitaće se da li bi čak i Rouz mogla da preživi kao što je to bio slučaj u filmu.

Kameronovo odvažno istraživanje gledaoci će imati priliku da pogledaju u jednočasovnom dokumentarnom filmu "Titanik, 25 godina: Džejms Kameron" koji će se emitovati na kanalu Nacionalna Geografija, u subotu, 1. jula, od 22.00.

- Rasprava o tome da li su Džek i Rouz mogli da prežive potonuće "Titanika" mnogo je kompleksnija od pukog razmatranja da li je bilo dovoljno mesta za dvoje na plutajućem komadu ovog legendarnog broda - poručuje Kameron, dodajući da je odgovor do kog je došao sa svojim timom iznenađujući.

Foto Nacionalna geografija

Važnija priča, ona za koju mnogi smatraju da je Džejms Kameron nije tačno prikazao, bavi se time da li je Džek mogao da promeni svoju sudbinu drugačijim pristupom. Da bi se na ovu debatu napokon stavila tačka, serijal postavlja dva eksperimenta koji čine osnovu ove dopune serijalu o "Titaniku". Za potrebe ovog dokumentarca, Džejms Kameron okupio je stručnjake koji će mu pomoći da istraži mitove i misterije o olupini, a u filmu ćemo imati priliku da vidimo i neke od njegovih naknadnih beleški na originalnu verziju filma, kao i razmišljanja o njegovoj fiktivnoj interpretaciji tragedije. Kako reditelj priznaje, na ovaj korak odlučio se najviše zbog insistiranja publike na tome da Džek nije morao da umre te noći. Upravo zbog toga Kameron vrši testiranja kako bi jednom zauvek utvrdio da li su i Džek i Rouz mogli zajedno da stanu na splav i prežive.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona