OBNOVILI HIT PREDSTAVU: Posle četiri godine "Neoplanta" ponovo pred publikom

J. SIMIĆ

01. 02. 2022. u 13:01

ANSAMBL Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz pripremio je bogat i program za februar,a najviše pažnje pobuđuje najavljeni povratak na scenu čuvene predstave „Neoplanta.“

ОБНОВИЛИ ХИТ ПРЕДСТАВУ: После четири године Неопланта поново пред публиком

Foto: S.Doroški

Publika će 11. i 17. februara imati priliku da, četiri godine pošto se oprostila od ove hit – predstave, uživa u obnovljenoj verziji “Neoplante” koju je reditelj Andraš Urban na scenu postavio 2014. godine.

To je priča o gradu u kojem je ponekad moguće biti i čovek. Saga o istoriji koja nas pobeđuje i ničemu ne uči, kako naše pretke – tako ni naše potomke,a ni nas same… „Neoplanta“ je pobednica Sterijinog pozorja, dvostruki laureat Bitefa,a igrana je sa uspehom na Gavelinim večerima u Zagrebu, ljubljanskom Festivalu nove drame, mariborskim Borštnikovim susretima, podgoričkom Bijenalu crnogorskog teatra, Ohridskom letu, skopskom MOT-u, u Budimpešti, Temišvaru...

Obnovu ove predstave predložila je Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Kada je reč o ostalim predstavama, sutra (sreda)na maloj sceni naći će se diplomska predstava studentkinje glume Šare Hajdu, pod nazivom “Zero Hero”, a dan kasnije glumci Đačke scene ovog teatra izvešće predstavu “Nemir u duši”, koja se bavi problemom vršnjačkog nasilja.

Druga repriza najnovije produkcije Novosadskog pozorišta, predstave “Idiot”, čiju režiju potpisuje Andrej Cvetanovski, biće izvedena 4. februara, a tri dana kasnije uslediće komad „Bludni dani Kuratog Džonija”.

Krajem meseca na scenama Novosadskog pozorišta biće izvedene i predstave “Ana Karenjina”, “Kapetan Prljavi Fred” i “Mefisto”.

Karte za predstave se mogu rezervisati putem sajta Novosadskog pozorišta, ili pozivom na brojeve 021/525 552, odnosno 021/657 2526.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!