BALET "GOSPOĐICE IZ AVINJONA" U BEOGRADU: Gostovanje Nacionalne opere i baleta iz Skoplja

M. N. M.

27. 06. 2023. u 14:47

NACIONALNA opera i balet Republike Severne Makedonije gostuje na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u sredu, 28. juna, od 19.30, sa predstavom "Gospođice iz Avinjona", u koreografiji i režiji Olge Pango.

БАЛЕТ ГОСПОЂИЦЕ ИЗ АВИЊОНА У БЕОГРАДУ: Гостовање Националне опере и балета из Скопља

promo Nacionalna opera i balet Severne Makedonije

Reč je o baletu u devet slika sa vrhunskim autorskim i solo timom. Muziku je uradila poznata makedonska pevačica Kaliopi Bukle, a libreto i dramaturgiju potpisuje Sašo Dimoski koji demistifikuje čuvenu istoimenu sliku Pabla Pikasa. Umetnice kreću u neverovatno putovanje, da kroz muziku i koreografiju ožive sudbine glavnih ženskih likova u životu slavnog španskog slikara.

Olga Pango kaže da je za koreografiju "sa žanrovskog aspekta kao osnova korišćen klasični balet, ali predstava ima i modernu, savremenu notu".

U podeli su Aleksandra Mijalkova, Mimi Pop-Aleksova Atanasovska, Ivana Kocevska, Saša Evtimova, Hristina Nakevska, Miroslav Mitrašinović, Balaš Locej, Agim Baftii i Endru Kuk.

Kostimograf je Rade Vasilev, dok je za multimediju i dizajn predstave bio zadužen Emil Petrov.

Balet je praizveden u Skoplju 9. marta prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!