DŽEZ SPEKTAKL U BOTANIČKOJ BAŠTI: Tokom vikenda nastupa više od osamdeset muzičara iz celog sveta

V.V.S.

29. 06. 2023. u 13:29

NOVO izdanje festivala Jazz in the Garden okupiće više od osamdeset muzičara iz Srbije, Brazila, Portugala, Amerike, Velike Britanije, Francuske, Italije, Makedonije, Albanije, Slovenije i Hrvatske. Na više scena u prostoru Botaničke bašte, tokom 1. i 2. jula, održaće se četrnaest koncerata.

ЏЕЗ СПЕКТАКЛ У БОТАНИЧКОЈ БАШТИ: Током викенда наступа више од осамдесет музичара из целог света

foto promo

U subotu, 1. jula, na glavnoj sceni ispred Staklene bašte koncerti počinju nastupom benda Peđe Milutinovića Drumbooty, potom je na programu atrakcija ovogodišnjeg festivala britanski saksofonista Xhosa Cole, koji dolazi prvi put u Beograd i sa svojim kvartetom će predstaviti muziku koja ga je vinula u vrh savremene britanske džez scene, dok će posle njega nastupiti Vasil Hadžimanov bend kome će se pridružiti džez pevač Dean Bowman iz Amerike.

Prvog dana će učestvovati Funkstatic Coalition, Dušan Petrović Band i Blazin kvartet iz Francuske, dobitnici više uglednih internacionalnih nagrada koji već 15 godina na koncertima u Evropi, Americi i Aziji nude publici virtuozni spoj orijentalne muzike i džeza.

U nedelju, 2. jula, publiku očekuje na glavnoj sceni bosa nova koncert portugalke Amalie Baraone u društvu izvanrednih muzičara iz Srbije i regiona: Vasil Hadžimanov, Petar Čulibrk, Kiril Kuzmanov i Milan Pavković, a posebnom doživljaju će doprineti i svetski poznato ime Klaudio Infante, virtuozni bubnjar i perkusionista iz Brazila.

Na kraju iste večeri je koncert spremljen samo za ovogodišnje izdanje festivala, gde će se okupiti neki od najistaknutijih srpskih džez muzičara mlađe i srednje generacije koji snimaju za italijansku diskografsku kuću A.Ma Records - Sanja Marković, Maks Kočetov, Ivan Radivojević, Milena Jančurić i Uglješa Novaković, a njima će se pridružiti virtuozni italijanski gitarista Alb.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)