PREMIJERNI "PROZOR": Na Letnjoj sceni Beogradskog dramskog prvo izvođenje predstave u režiji Nikole Bundala

V.V.S.

17. 08. 2023. u 14:00

U OKVIRU projekta "Novi glasovi", na Letnjoj sceni Beogradskog dramskog, u subotu 19.avgusta, premijerno je izvođenje predstave "Prozor" - po tekstu Katarine Nikolić u režiji Nikole Bundala.

ПРЕМИЈЕРНИ ПРОЗОР: На Летњој сцени Београдског драмског прво извођење представе у режији Николе Бундала

foto Promo

- Ulazeći u ispreplitane živote i odnose petoro mladih, istražujemo gde se, među decom koja tek ulaze u svet odraslih, rađa klica nasilja i tame, kako se ona hrani, a kako se protiv nje bori. Na pragu nove životne faze, junaci ove drame su rastrzani između traženja sopstvenog identiteta i fasade koju moraju da postavljaju za javnost. Njihove neposredne, intimne perspektive prvog bola, ljubavi, prijateljstva su glas nove generacije koji, predugo zanemaren, zaslužuje da se čuje - navodi se u najavi predstave.

Igraju Stefan Starčević, Aleksandar Meda Jovanović, Dragan Petrović, Marta Bogosavljević i Nevena Kočović. Dramaturg predstave je Nina Plavanjac, scenograf Jelena Ivančević,kostimograf Miloš Janjić, koreograf Andreja Kargačin, kompozitor i dizajner zvuka Jana Baljak, a za izradu lutaka bila je zadužena Zorana Milošaković Tasić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana