ENIGME IZ PODSVESTI: Dela Miodraga Miška Petrovića u Blok galeriji

M.A.K.

20. 09. 2023. u 19:52

VETERAN naše likovne scene, iza koga su 23 samostalne izložbe i učešće na više od 300 kolektivnih, Miodrag Miško Petrović, predstaviće postavku "Enigma 2" u novobeogradskoj Blok galeriji (Jurija Gagarina 221), u petak. 22. septembra u 20 časova .

ЕНИГМЕ ИЗ ПОДСВЕСТИ: Дела Миодрага Мишка Петровића у Блок галерији

Foto promo

Rođen 1946 godine, Petrović je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti, u klasi Profesora Stojana Ćelića 1975 godine. Dela mu se nalaze u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, Muzeju grada Beograda, Muzeju Gornjeg Milanovca, Galeriji Centra za savremenu umetnost Crne Gore, Galeriji akvarela u Zrenjaninu...kao i mnogim privatnim kolekcijama i galerijama u zemlji i inostranstvu, od Sakramenta, Los Aneđelesa, Vankuvera, Njujorka, Londona, Pariza, Budimpešte, Atine, Samotrake pa sve do Novog Zelanda i Australije.

- Izložba "Enigma 2" je nastavak ciklusa koji sam započeo izložbom "Enigmom 1", u Prodajnoj galeriji Beograd - kaže autor- Enigme za mene predstavljaju istraživanje mojeg svesnog i podsvesnog. U "Enigmi 2" otišao sam još dalje utkajući u njih sve moguće religije počev od budizma, zen budizma, egipatskih i starogrčkih božanstava pa do judaizma, hrišćanstva i islama. Na njima se nalaze u izvornom obliku imena bogova, Budine izreke, zen priče, ideogrami, šare i oblici iznedreni iz podsvesti. Nameravam da nastavim, proširujem i istražujem neispitane i nepoznate relacije i korelacije moje svesti i podsvesti.

Izložba će biti otvorena do 4. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove