BITEF OTVARA BORO DRAŠKOVIĆ: Novo izdanje beogradskog festivala počinje 3.oktobra

V.V.S.

01. 10. 2023. u 13:50

REDITELj Boro Drašković, jedan od poslednjih osnivača Bitefa, otvoriće ovogodišnje 57. izdanje - saopštio je juče Miloš Latinović, direktor Bitef teatra i istoimenog festivala.

БИТЕФ ОТВАРА БОРО ДРАШКОВИЋ: Ново издање београдског фестивала почиње 3.октобра

foto "Novosti"

Pod sloganom "Snago, ne pristaj da budeš nečija", od 3. do 10. oktobra (u selekciji Nikite Milivojevića) biće izvedeno osam predstava u takmičarskom programu, a u Danu prologa biće odigrana "Božanstvena komedija" Franca Kastorfa i Beogradskog dramskog pozorišta. U konkurenciji za priznanja su predstave iz Nemačke, Grčke, Litvanije, Mađarske, Švedske, Belgije i Srbije,a litvansko ostvarenje "Sunce i more" - biće izvedeno čak osam puta u dva dana.

foto V.Danilov

Boro Drašković

Inače, Drašković je (uz Dejana Čavića) poslednji živi član Inicijativnog odbora i prvog festivalskog žirija 1967, u kome su bili Mira Trailović, Jovan Ćirilov, Borislav Mihajlović Mihiz, Ljubomir Muci Draškić, Slobodan Selenić, Predrag Bajčetić i Mlađa Veselinović.

Predsednica žirija biće prof. dr Ana Vujanović (Univerzitet umetnosti u Berlinu), članovi Žoris Lakost, dramski pisac i pozorišni reditelj, Nataša Barbara Gračner, glumica i profesorka glume na Akademiji u Ljubljani, Siniša Ilić, likovni i umetnik performansa, i Iris Rafetzider, dramaturg festivala Viner Festvohen. Oni će odlučivati o najboljima, dobitnicima Gran pri "Mira Trailović" i Specijalne nagrade "Jovan Ćirilov".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)