VRNJAČKO SVETLO NA MONMARTRU: Izložba u Zamku kulture u Vrnjačkoj Banji posvećena Krinki Belić

G. ĆIROVIĆ

04. 01. 2024. u 12:46

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture u galeriji Zamka kulture „Belimarković“ u Vrnjačkoj Banji otvorena je izložba „Krinka Belić – Vrnjačko svetlo na Monmartru” čiji je autor Jelena Borović Dimić.

ВРЊАЧКО СВЕТЛО НА МОНМАРТРУ: Изложба у Замку културе у Врњачкој Бањи посвећена Кринки Белић

KC Vrnjačka Banja

Umetnica Krinka Belić rođena je 1921. godine u Vrnjačkoj Banji gde je provela detinjstvo i mladost. Studije likovne umetnosti završila je u Beogradu, a potom u želji da se bavi samo umetnošću odlazi za Pariz gde pored toga što slika za svoju dušu radi i portrete na Monmartru. Dobitnica je brojnih evropskih priznanja među kojima je i Zlatna palma Pariske kritike.

KC Vrnjačka Banja

Krinka Belić

Izložba u vrnjačkom Zamku kulture zapravo je rezultat konkursa Ministarstva kulture koje je podržalo projekat „Legat slikarke Krinke Belić (1921-2004) – Vrnjačko svetlo na Monmartru - borba za sliku kao borba za život i rodnu jednakost“ u kojem izlagač promoviše rodnu ravnopravnost u oblasti kulturnog nasleđa.

KC Vrnjačka Banja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)