NOVA SCENA ZA SVETSKI DAN POZORIŠTA: U Dečjem kulturnom centru Beograda 20.marta "Vila Grdana"

V.V.S.

19. 03. 2024. u 12:23

SCENA za decu i mlade sa stalnim repertoarom otvara se na Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. marta, u Dečjem kulturnim centru Beograd.

НОВА СЦЕНА ЗА СВЕТСКИ ДАН ПОЗОРИШТА: У Дечјем културном центру Београда 20.марта Вила Грдана

foto Promo

Prvi put ne samo u glavnom gradu već i u Srbiji, u jednom pozorištu igraće se šest premijera jedna za drugom, svake subote - u podne. Prestave su namenjene deci uzrasta od pet do 11 godina.

Predstava, kojom će svečano biti otvorena Scena za decu i mlade je "Vila Grdana", po tekstu i u režiji Lazara Dubovca. Predstava će biti izvedena na Velikoj sceni "Donka Špiček" Dečjeg kulturnog centra Beograd u sredu 20 marta. U dramskoj predstavi, prožetoj songovima i muzičkim efektima, igraju Tijana Biočanin, Irena Tepšić, Aleksa Arsenović i Danijel Stanković.

- Glavna junkinja naše priče je vila Grdana koja je odlučila da okupi sve sporedne likove iz crtanih filmova i bajki i ubedi ih da zauvek obrišu glavne junake: Snežanu, Pepeljugu, Alisu, Elzu, Trnovu Ružicu...Mališani će naučiti da sreću čine mali stvari, da nikad ne poželimo nešto što je tuđe, kao i da je drugarstvo veoma važno jer sa pravim prijateljima možemo da uradimo mnogo toga, pa i da pobedimo onoga koji nam se na prvi pogled čini jači od nas - ističe Lazar Dubovac.

Narednih subota na repertoaru su premijere "Put oko sveta", "Zvezda padalica", "Cipelice", "Čarobnjak iz Oza" i "Sami u kući".

U nastavku sezone U DKC biće obeleženo 160 godina od rođenja jednog od najpopularnijih srpskih pisaca Branislava Nušića, a biće adaptirane i najpoznatije srpske bajke, kao i oživeti najvoljenije likove iz srpske istorije.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!