NASTUP JOVANE STOŠIĆ KROMPIĆ: Virtuozna violinistkinja na sceni Kolarca

M. N. M.

19. 03. 2024. u 18:33

VIŠESTRUKO nagrađivana violinistkinja Jovana Stošić Krompić održaće koncert 31. marta na Kolarcu, uz pratnju pijaniste Ukija Ovaskainena.

НАСТУП ЈОВАНЕ СТОШИЋ КРОМПИЋ: Виртуозна виолинисткиња на сцени Коларца

privatna arhiva

Na koncertu, koji se održava u okviru ciklusa "Beogradske promenade", publiku očekuje bogat repertoar koji obuhvata i Bramsovu Sonatu u d-molu, jednu od najlepših, najtežih i najradije slušanih sonata u violinskoj literaturi. Publika će imati priliku da čuje i komad za violinu i klavir Svetislava Božića "Pred čudotvornom ikonom Presvete Bogorodice Trojeručice hilandarske" iz 2019. godine, koji je Jovana premijerno izvela sa pijanistom Aleksandrom Sinčukom 2020. godine u okviru svog završnog doktorskog rada. Biće izvedena i "Španska igra" Manuela de Falje, virtuozan i rado slušan violinski komad.

Jovana koja je violinu počela da svira u Školi za muzičke talente u svojoj rodnoj Ćupriji, bavi se i pedagogijom - bila je angažovana kao saradnik u nastavi na Fakultetu muzčke umetnosti u Beogradu, trenutno radi i kao nastavnik violine u Berlinu, na odeljenju za visoko nadarenu decu, u državnim muzičkim školama.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!