O VEZI BORE I IVE ANDRIĆA: Vladimir Pištalo besedom otvorio 58. Borinu nedelju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

24. 03. 2024. u 21:33

Besedom Vladimira Pištala, prošlogodišnjeg dobitnika nagrade "Borisav Stanković", u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju je otvorena je 58. Borina nedelja.

О ВЕЗИ БОРЕ И ИВЕ АНДРИЋА: Владимир Пиштало беседом отворио 58. Борину недељу

D. Ristić

Pozdravljajući prisutne, Miroslav Cera Mihailović, pesnik i urednik Književne zajednice "Borisav Stanković" koja organizuje manifestaciju, istakao je da je 58. po redu Borina nedelja najdugovečnija književna manifestacija u zemlji, kojoj po trajanju jedino može da parira Disovo proleće.

U svojoj besedi, Vladimir Pištalo se osvrnuo na stvaralaštvo Bore Stankovića i njegovom mestu u srpskoj književnosti, kao i paralelama između Stankovića i Ive Andrića.

U nastavku programa, predstavljena je Pištalova poslednja knjiga, roman "Pesma o tri sveta".

Borina nedelja biće nastavljena u utorak, kada će biti predstavljen putopis u slici i reči "Hilandar i Sveta gora: Između mita i istorije", o kojem će govoriti Mirko Demić i autor Aleksandar Laković.

Deo programa Borine nedelje od 23. do 29. marta biće održan u Beogradu i biće otvoren tribinom UKS pod nazivom "Bori u čast".

Podsetimo, ranije je Književna zajednica "Borisav Stanković" saopštila da je dobitnik nagrade koja nosi ime Borino ime ove godine Emir Kusturica, i to za svoj književni opus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave