MEDALJE PRVACIMA DRAME,OPERE I BALETA: Povodom 163.rođendana SNP

J. S.

29. 03. 2024. u 10:04

NAJSTARIJI profesionalni teatar u Srba, Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu, u četvrtak uveče svečanom akademijom i uručenjem priznanja obeležilo je svoj 163.rođendan.

МЕДАЉЕ ПРВАЦИМА ДРАМЕ,ОПЕРЕ И БАЛЕТА: Поводом 163.рођендана СНП

Foto TANJUG/ N Mihajlović

   Upravnik dr Zoran Đerić u pozdravnoj besedi izrazio je zadovoljstvo minulom sezonom  s obzirom na činjenicu „da su bile teške godine iza nas i još uvek su pred nama dosta komplikovani odnosi, posebno kada su u pitanju neke potrebe vezano za plate i primanja“.

  - Mi činimo sve što je u našoj moći da se plate povećaju i ne odustajemo od rada i umetničkih rezultata koji su vidljivi na svakom festivalu, odakle su se naše predstave vraćale sa nagradama. Uradili smo i nekoliko važnih produkcija i gostovanja -  kazao je Đerić i najavio nove premijere.

   Već 6. aprila publika će na dramskoj sceni, videti ostvarenje „Svet mogućnosti“ autora i reditelja Harisa Pašovića u koprodukciji SNP sa teatrima iz  Budve,Sarajeva i Zagreba,a zatim i  premijeru baleta „Otelo.“

  Na svečanosti su uručena najviša priznanja SNP-a. Dobitnici Zlatne medalje „Jovan Đorđević“ su Dušan Jakišić, prvak Drame SNP-a, Violeta Srećković, prvakinja Opere, Andrej Kolčeri, prvak Baleta i prof. dr Luka Kecman, za ukupan doprinos pozorišnoj umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!