PREMIJERNI „MAGIČNI GRAD“ Nova predstava u Pozorištu lutaka „Pinokio“

V.V.S.

18. 04. 2024. u 12:48

U POZORIŠTU lutaka „Pinokio“ premijerno je izvođenje predstave „ Magični grad“ u petak, 19. aprila: ostvarenje je inspirisano filmom „Život je lep“ Roberta Beninija, nastalo po ideji autora Anđelka Beroša i dramskom tekstu Đorđa Kosića.

ПРЕМИЈЕРНИ „МАГИЧНИ ГРАД“ Нова представа у Позоришту лутака „Пинокио“

foto V.Savić

Kako se navodi, „Čarobni grad“ je spoj dramskog teksta, fizičkog pozorišta i autorske muzike Irene Popović Dragović.

- Ovo je priča o životu i smeštena je u okolnosti koje nisu životne. Likovi u predstavi nemaju imena, niti verske, etničke ili nacionalne pripadnosti. Otac i komšije maštom štite devojčicu od ratnih događaja i predstavljaju ih kao magiju i čini koje su pale na grad. Akcenat je na običnim ljudima i njihovoj nemogućnosti da utiču na okolnosti u kojima se nalaze, posmatrano iz dečje perspektive – reči su reditelja Anđelka Beroša.

Pisac Đorđe Kosić ističe da je za većinu odrastanje postepen proces, u kome se bezbrižnost detinjstva polako zamenjuje brigama i teškoćama sveta odraslih:

- Za ugrožene grupe ljudi koji se suočavaju sa posebno teškim životnim okolnostima, odrastanje se često dešava iznenada, naglo, grubo i bez pripreme. U takvoj situaciji našla se i glavna junakinja „Čarobnog grada“, devojka. Da bi je spasio od briga stvarnosti, otac joj priča priče, bajke o njihovom gradu...

Kostimograf je Lena Antić. Repriza predstave „ Magični grad” biće je u subotu, 20. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)