VELIKI POVRATAK PUBLIKE U BIOSKOPE: Više od četiri hiljade posetilaca

R.R.

03. 09. 2020. u 15:29

KOLIKO je našoj publici posle šest meseci pauze nedostajalo gledanje filmova na velikom platnu govori činjenica da je 2. septembra, kada je započela akcija “Povratak u bioskope”, prodato više od 4.000 ulaznica.

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ПУБЛИКЕ У БИОСКОПЕ: Више од четири хиљаде посетилаца

Foto: Arhiva VN

Po specijalnoj ceni od 100 dinara, na repertoaru bioskopa našli su se odabrani filmovi iz protekle godine, a kako ističu u Filmskom centru Srbije (FCS), svi prikazivači i distributeri u zemlji ujedinili su se zajedničkom akcijom, uz poštovanje svih epidemioloških mera bezbednosti.


Prema rečima Ivana Hinića, predsednika Sekcije prikazivača u Privrednoj komori Srbije, više od 4.000 posetilaca uživalo je u gledanju filmova u Sinepleks bioskopima.
- Među naslovima za kojima je vladalo najveće interesovanje našli su se hitovi „Bilo jednom u Holivudu“ oskarovca Kventina Tarantina, „Paklene ulice: Hobs i Šo“ Dejvida Lajtča, „Džumandži: Sledeći nivo“ Džejka Kasdana, ali i domaće ostvarenje „Ajvar“ rediteljke Ane Marije Rosi, koji je imao sjajnu reakciju publike i pre zatvaranja bioskopa – ističe Hinić.

Podsećanja radi, FCS je još na samom početku pandemije prepoznao da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, i da se oni poslednji vraćaju normalizaciji u poslovanju, gotovo šest meseci nakon što su bioskopi u Srbiji zatvoreni. Akcija “Povratak u bioskope” ima za cilj ponovno uspostavljanje bioskopskog života u zemlji, na zadovoljstvo publike i svih zainteresovanih strana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave