SUKOB TRADICIONALNOG I NOVIH NARAŠTAJA: U Crnoj Gori počelo snimanje druge sezone popularne triler drame "Besa"

Jl. B.

27. 11. 2020. u 16:42

PRVA klapa dugo očekivanog nastavka serije "Besa" pala je nedavno na odabranim lokacijama u Crnoj Gori, i tako najavila novi ciklus gledanog, intrigantnog i hvaljenog TV projekta.

СУКОБ ТРАДИЦИОНАЛНОГ И НОВИХ НАРАШТАЈА: У Црној Гори почело снимање друге сезоне популарне трилер драме Беса

Florist Bajgora / Foto Adrenalin produkcija/IMDb

Priča o porodici i značaju date reči, prema originalnoj ideji Srđana Šapera, postala je regionalni, ali i međunarodno visoko vrednovan serijal. Jedna od naših najuspešnijih serija, koju je i stručni žiri priglasio za najbolju na festivalu FEDIS, jedina je po kojoj je snimljen rimejk za arapsko govovorno područje, pod imenom "Krvna zakletva".

U produkciji kuća "Telekom Srbija", "Adrenalin" i Red Planet Pictures, nakon velikog uspeha prve, stiže nam druga sezona popularne triler drame, koja će tokom iduće godine biti emitovana na kanalu Superstar TV i reprizno na Prvoj TV. Kreatori novih deset epizoda su popularni britanski scenarista Toni Džordan i Igor Stoimenov, dok su scenaristi, pored Stoimenova, Mladen Matičević i Vuk Ršumović. Planirano je da režiju potpiše više reditelja, a Nikola Ljuca zadužen je za crnogorsku liniju priče. Autor muzike ponovo je Nemanja Mosurović, a direktor fotografije je Radan Popović.

Prva sezona završila se dramatično, pitanjem da li je Uroš Perić (Radivoje Bukvić) spreman da spasi svoju porodicu i, po još jednom nalogu Dardana Beriše (Arben Bajraktaraj), ubije inspektora Petrita Kocija (Miloš Timotijević)?

Miloš Timotijević / Foto Adrenalin produkcija/IMDb

- U drugoj sezoni, osim sudbinama glavnih likova Uroša, Dardana i Petrita, bavićemo se i likovima koji su imali manje prostora, a tu pre svega mislimo na Luku (Milan Marić), Dritona Berišu (Jon Raci) i Iljira Sokoljija (Tristan Halilaj). Jedan od glavnih pokretača radnje biće sukob modernog i tradicionalnog. Dolazi novo vreme i nove generacije koje ne drže previše do tradicije i date reči - otkriva za "TV Novosti" koautor i scenarista Igor Stoimenov.

Direktorka produkcijske kuće "Adrenalin" Tea Korolija najavljuje da će ekipa posle Crne Gore snimati u Beogradu nakon novogodišnjih praznika, a otići će i van granica našeg regiona. Kako "TV Novosti" saznaju, nastavak "Bese" biće sniman ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već i u Hrvatskoj, Albaniji i Estoniji.

U drugoj sezoni učestvovaće veliki broj domaćih i stranih glumaca, a ukupno ima oko 250 likova. U glumačkoj ekipi naći će se Hana Selimović, koju smo gledali u ulozi Divne Dukić, i Milica Gojković, koja je dočarala Unu Perić, a upoznaćemo i nova lica, među kojma su Florist Bajgora i Ervin Bejleri.

Reditelj Nikola Ljuca i scenarista Igor Stoimenov / Foto Adrenalin produkcija/IMDb

Upravo sa prvom sezonom "Bese", koja je obeležila kraj 2018, lansiran je i Superstar TV. Tokom emitovanja ove serije, Superstar se pozicionirao u deset najgledanijih kanala, gde se do danas zadržao. Sigurni smo da ćemo sa novom sezonom "Bese", ali i drugim serijama vrhunske produkcije, tu poziciju držati još veoma dugo - izjavio je koordinator za internet i multimediju "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!