NITI JE PROPAGANDA, NITI VELIKOSRPSKI MIT: Vučić o "Dari iz Jasenovca" - čestitao autorima i brutalnom istinom odgovorio Hrvatima!

tanjug

15. 02. 2021. u 00:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da su Srbiji potrebni dobri odnosi sa Hrvatskom, ali da nigde nije ubijeno toliko ljudi kao u Jasenovcu i da filma Dara iz Jasenovca nije propagandni.

НИТИ ЈЕ ПРОПАГАНДА, НИТИ ВЕЛИКОСРПСКИ МИТ: Вучић о Дари из Јасеновца - честитао ауторима и бруталном истином одговорио Хрватима!

Foto Promo/"Megakom film"

Vučić je to rekao u emisiji Hit tvit na tv Pink komentarišući medijska reagovanja u Hrvatskoj povodom filma Dara iz Jasenovca u kojima se tvrdi da je u pitanju propagandni film i velikosrpski mit. On je naglasio da je film video i da se ne može govoriti o propagandi, a da će autori filma Predrag Gaga Antonijević i Nataša Drakulić sutra dobiti orden, jer su imali hrabrosti da sve to prikažu.

Vučić je dodao da je ovakve pokušaje već gledao, a da je stradanje srpskog naroda od ustaškog režima bilo jezivo.

Napominje i da ga ne potresaju zlonamerne tvrdnje, i da je zato uveo da se obeležavaju sva srpska stradanja.

- Ovde su me samo pohvalili, precizno sam rekao šta su nam radili - kazao je Vučić povodom njegovog ranijeg govora koji je emitovan u prilogu na jednoj zagrebačkoj televiziji uz osvrt o filmu Dara iz Jasenovca pošto je ispao iz trke za Oskara.

Vučić je upitao i šta je netačno o tome što je govorio o ustaškim zločinima zapadno od Drine i da li to znači da svi Srbi koji su pobijeni nisu pobijeni.

Napominje i da je takve teorije slušao i o tome da pripadnike njegove porodice nisu ubile ustaše.

Upitan da prokomentariše i različite ocene na društvenim mrežama kaže da to samo govori o tome da još nismo preboleli 91. ni 95. godinu i da će morati više da se radi da bi se to razumelo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!