BEOGRADSKI DANI INŽENJERA: Stduneti mašinstva apsolutni pobednici

Lj.B.

12. 03. 2024. u 19:14

STUDENTI Mašinskog fakulteta u Beogradu apsolutni su pobednici takmičenja u rešavanju Studije slučaja, kao i takmičenja u kategoriji Inovativni dizajn, koja su održana u okviru tradicionalne manifestacije „ Beogradski dani inženjera 2024“.

БЕОГРАДСКИ ДАНИ ИНЖЕЊЕРА: Стдунети машинства апсолутни победници

mašinski fakultet

Studentski tim „Mašinovođe“ u sastavu: Luka Brković, Miloš Čamdžić, Jovana Filipović i Nikola Stošić osvojio je prvo mesto u kategoriji Studija slučaja. Oni su, po oceni žirija, osmislili najbolje rešenje za tehničko- menadžerski problem iz prakse koji je zadala jedna kmpanija. Kroz timski rad su pokazali poznavanje problema, kritičko razmišljanje, kao i originalnost i znanje koje poseduju.

Drugo mesto osvojio je tim „Inženjerski kvartet“ sa Građevinskog fakulteta, dok je treće mesto pripalo  mešovitom timu „Zupčanici“ koji su činili studenti Tehnološko-metalurškog i Mašinskog fakulteta.

Takmičari u kategoriji Inovativni dizajn imali su priliku da kombinuju svoje znanje i kreativnost kako bi osmislili sistem koji bi prikupljao energiju vetra na što većim visinama, kao i način na koji bi taj sistem generisao i prenosio energiju do električne mreže, a da to nisu vetroturbine.

Od šest sjajnih timova, pobedu je odneo tim „Barakuda“ koji su takođe činili studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu Milica Mijatović, Aleksandar Bižić, Dušan Sokolović, Aleksandar Simić i Ognjen Krstić. Drugo mesto je osvojio tim „Poslednji servis“,  dok je treće mesto zauzeo tim „Delta“.

Beogradski dani inženjera je manifestacija koja okuplja studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Projekat se sastoji od edukativnog i takmičarskog dela, a cilj je da se među mladim akademcima podstaknu kreativnost i timski duh u rešavanju različitih izazova.

U okviru manifestacije u holu Mašinskog fakulteta organizovan  je i Sajam inovacija, a posetioci su mogli da zavire u svet inženjerstva i upoznaju se sa projektima iz različitih naučnih oblasti koje prezentuju studenti i startapovi. Pažnju posetilaca posebno su privukli električna formula koju razvija Student formula tim „Drumska Strela“, raketa i letelica tima „BeoAvia“, projekat inovativne košnice mladog startapa „Beeamond“,  projekat startapa “ SignAvatar” koji radi na razvoju softvera za prevođenje teksta ili govora u znakovni jezik, biomimični bioreaktor-projekat istraživača TMF, kao i simulator letenja, koji su mogli i da isprobaju.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo