KOJE SU HALJINE NEKADA BILE U MODI? Kruševljanke odgovaraju na ovo pitanje (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

28. 08. 2023. u 19:34

DUGE svečane ili kratke - šik, gotovo sve moguće haljine su u jednom trenutku bile u modi, a koje najviše, znaće se na posebnoj izložbi koju pripremaju u Kruševcu.

КОЈЕ СУ ХАЉИНЕ НЕКАДА БИЛЕ У МОДИ? Крушевљанке одговарају на ово питање (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:FB Kuca Simica

Kustosi Kuće Simića pozvali su sve „pomodarke“ iz Kruševca da pošalju fotografije haljina i asesoara ili da ih lično donesu u ovaj izložbeni prostor. I to nije sve. Podrazumeva se da svaka haljina, koja je dugo u ormanima žena sigurno nije tu slučajno. Sačuvana je zbog neke uspomene, pa zato uz odevne predmete treba priložiti i neku zanimljivu priču, koja prati takvu haljinu ili asesoar. 

- Izložba za sada ima radni naziv "Moda je promenljiva, stil je večan", a posvećena je haljinama i modnim detaljima od prve polovine dvadesetog veka do danas- kaže Zorana Drašković, kustoskinja Kuće Simić. - Sigurna sam da ormani Kruševljanki kriju poneki primerak kao stvoren da se prikaže kod nas u kasnu jesen, kada ove visoke dnevne temperature budu prošlost.

Kruševljanke su pozvane da fotografije uz priču o poreklu, nabavci ili kakvom zanimljivom detalju o haljini ili modnom dodatku pošalju na mejl kucasimica@gmail.com, dok je adresa za ličnu „dostavu“ - Majke Jugovića br.2. Sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 037442301.

Rok za učešće na izložbi je kraj septembra, a prvi eksponati već su pristigli. Među njima su i čarobne haljine pokojne Cvete Marjanović, violončelistkinje Beogradske filharmonije, koje je donirala Ljiljana Todorović - Basta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti