VETAR NOSIO KROVOVE: Poplavljeni objekti, zaustavljeni vozovi - jako nevreme u Sloveniji

Tanjug

04. 07. 2023. u 08:53

ZBOG jakog nevremena tokom noći u Ljubljani, Kranju i Zasavju voda je poplavila objekte i puteve, a na relaciji Zidani Most - Ljubljana voz je iskočio iz šina i naleteo na odron, dok je druga lavina kamenja delimično zatrpala autobus, prenosi RTV Slovenija.

ВЕТАР НОСИО КРОВОВЕ: Поплављени објекти, заустављени возови - јако невреме у Словенији

Foto: Free Images Pixabay

Kamena lavina je delimično zatrpala i oštetila autobus na gradilištu puta Zagorje na Savi-Litija, a tom prilikom dva putnika lakše su povređena.

Slovenačke železnice su saopštile da je u 21.35 časova u ponedeljak putnički voz iskočio iz šina na pruzi između Save i Mošenika, koji je nešto pre Savske železničke stanice naleteo na odron.

Zbog nevremena u Zasavju, voz sa 20 putnika je iz predostrožnosti išao smanjenom brzinom, a povređenih nije bilo, a do daljeg će biti zatvorena pruga između Zagorja i Kresnica, navodi se u saopštenju.

Iz Slovenačkih železnica upozoravaju da će biti velikih kašnjenja putničkih vozova, a obustavljen je i teretni saobraćaj.

Voda je tokom noći u Sloveniji poplavila zgrade, vetar je obarao drveće i nosio krovove, a na sanaciji posledica nevremena aktivirano je 16 vatrogasnih jedinica.

Centar za zaštitu i spasavanje izvestio je o 39 incidenata, od kojih je najviše bilo na ljubljanskom području, gde je voda poplavila objekte, a poplavljen je i podvožnjak na Celovškoj cesti u kome se zaglavilo vozilo.

U Litju je oluja uništila deo krova na fiskulturnoj sali. U opštini Zagorje na Savi, obilne padavine poplavile su tri stambene kuće, vetar je rušio drveće i nosio neke krovove objekata, prenosi RTV Slovenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)