"UKLONIĆEMO SVAKI SADRŽAJ KOJI VELIČA UBICU IZ GRADAČCA": Oglasili se iz Mete o uznemirujućim snimcima na Instagramu

Novosti online

14. 08. 2023. u 13:49

KOMPANIJA Meta, u okviru koje se nalazi i društvena mreža Instagram, na kojoj je u petak uživo Nermin Sulejmanović upucao svoju partnerku, oglasila se kako bi istakli da će ukloniti svaki sadržaj koji bude veličao počinitelja ili ubistvo u Gradačcu.

УКЛОНИЋЕМО СВАКИ САДРЖАЈ КОЈИ ВЕЛИЧА УБИЦУ ИЗ ГРАДАЧЦА: Огласили се из Мете о узнемирујућим снимцима на Инстаграму

Foto: Jutjub/Avaz TV/Instagram/iron_bb24

- Duboko smo ožalošćeni stravičnim napadom u BiH, a mislima smo sa žrtvama i njihovim najmilijima. U kontaktu smo sa vlastima u BiH kako bismo pomogli u podršci njihovim istragama – stoji u pisanom odgovoru portparola Mete.

Naveli su da su u petak, 11. avgusta, kad je počinjeno trostruko ubistvo, označili sadržaje kao nasilje s višestrukim žrtvama, prema Metinim politikama o opasnim organizacijama i pojedincima i uklonili video i Fejsbuk i Instagram naloge počinitelja.

- Uklonićemo svaki sadržaj koji veliča počinitelja ili napad kad god saznamo za to - rekli su.

Dodaju da su dodali verzije video-zapisa u bazu podataka sadržaja koji krši pravila, "što nam pomaže da otkrijemo i automatski uklonimo kopije ako se ponovo učitaju".

U Gradačcu, na severu Bosne i Hercegovine, 11. avgusta je počinjeno trostruko ubistvo, a u napadu su ranjene i tri osobe. Nermin Sulejmanović je ubio suprugu koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja.

Ubistvo je prenosio uživo na svom Instagram profilu, koji je kasnije uklonjen, a u toku policijske akcije počinio je samoubistvo.

(slobodnaevropa)

BONUS VIDEO: MESTO SUDARA AUTOBUSA I TRAMVAJA NA TROŠARINI: Povređeno deset osoba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja