DEDA MRAZ UZVIKIVAO "ZA DOM SPREMNI": Ustaški poklič u zagrebačkom tramvaju (VIDEO)

Tanjug

12. 12. 2023. u 15:58

U BOŽIĆNOM tramvaju Zagrebačkog javnog prevoza (ZET), muškarac i žena obučeni u Deda Mraza i Vilu pevali su pesmu "Čavoglave" Marka Perkovića Tompsona, poznatog po favorizovanju ustaštva, uz ustaške pokliče "za dom".

ДЕДА МРАЗ УЗВИКИВАО ЗА ДОМ СПРЕМНИ: Усташки поклич у загребачком трамвају (ВИДЕО)

Foto J. Kerbler

Snimak božićnog tramvaja u kojem se dogodio ovaj performans širi se društvenim mrežama. Na snimku se vidi tramvaj u kom su u tom trenutku samo muškarac i žena. Iz ZET-a su potvrdili autentičnost snimka i najavili pokretanje internog postupka i disciplinske mere.

- Neugodno nas je iznenadio sadržaj video-snimka i postupak uključenih osoba, pa je promptno pokrenuta interna procedura s ciljem utvrđivanja svih okolnosti. Ističemo da se navedeni događaj zbio u tramvaju koji nije bio na redovnoj vožnji, već u povratku u garažu, i u njemu nisi bili prisutni ostali putnici izuzev zaposlenih ZET-a i animatora angažovanih preko agencije za ivente - saopšteno je iz ZET-a, preneo je hrvatski portal Indeks.

Zavisno od ishoda postupka najavili su da će preduzeti odgovarajuće disciplinske mere zbog ponašanja svojih zaposlenih koje, kako su naveli, nije u skladu s profesionalnim i etičkim načelima.

Takođe će, dodaju, razmotriti i nastavak poslovne saradnje s predmetnom agencijom koja je angažovala animatore, a čije je ponašanje takođe izašlo iz profesionalnih okvira koji su regulisani i sporazumom o saradnji.

BONUS VIDEO: POGROM SRBA IZ KRAJINE: "Oluja" - zločin bez kazne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?