BORBA PROTIV KORONE: Slovenija produžava mere za još nedelju dana

tanjug

26. 11. 2020. u 20:28

SLOVENAČKA vlada odlučila je danas da produži za nedelju dana sve glavne mere zaključavanja, uključujući zabranu okupljanja, školovanje onlajn, kretanje među opštinama i policijski čas od 21:00 do 06:00.

БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ: Словенија продужава мере за још недељу дана

Foto EPA

Javni prevoz još neće raditi, a trenutni režim nošenja maski, koji uključuje maske na otvorenom, ostaće na snazi još najmanje dve nedelje, prenosi slovenačka agencija STA.

Još najmanje nedelju dana zatvoreni ostaju vrtići, prodavnice koje ne prodaju neophodne proizvode, kulturne institucije i barovi i restorani, a nema ni promena režima na granicama. Postojeća ograničenja u vezi sa sportskim aktivnostima ostaće na snazi još najmanje dve nedelje.

Vladin portparol Jelko Kacin rekao je novinarima da će vlada usvojiti plan za ublažavanje mera najkasnije u četvrtak.

Na konferenciji za novinare bila je i vršilac dužnosti šefa Direkcije za zdravstvo u Ministarstvu zdravlja Marija Magajne, koja je rekla da situacija u zemlji i bolnicama još uvek ne dozvoljava ublažavanje mera.

"Svi smo iscrpljeni ... Ali, pokušajmo da izdržimo još nekoliko dana. Svi verujemo da će neke mere biti moguće ukinuti za 10 ili 14 dana", rekla je Magajne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!