ZLOUPOTREBOM POLOŽAJA OŠTETIO BUDŽET: Optužnica protiv bivšeg ministra Sadika Ahmetovića

O. M.

10. 12. 2020. u 11:35

TUŽILAŠTVO BiH podiglo je optužnicu protiv Sadika Ahmetovića (51) iz Srebrenice, nekadašnjeg ministra bezbednosti BiH, kojom se tereti za zloupotrebu službenog položaja kojom je budžet BiH oštećen za 15.680 maraka.

ЗЛОУПОТРЕБОМ ПОЛОЖАЈА ОШТЕТИО БУЏЕТ: Оптужница против бившег министра Садика Ахметовића

Foto: Tanjug

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da se Ahmetović tereti za koruptivno krivično delo, odnosno za potpisivanje ugovora o delu kojem je radniku Ministarstva bezbednosti omogućio sticanje nezakonite imovinske koristi.

- Ahmetoviću se na teret stavlja da je za vreme dok je obavljao funkciju ministra bezbednosti tokom 2011. i 2012. godine, kako bi pribavio nezakonitu imovinsku korist Adnanu Bektiću (37), s njim potpisao Ugovore o delu. Time je stvorio privid da on obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanje podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju bezbednosti u pojedinim oblastima, kao i druge poslove. Međutim, Bektić nikada nije obavljao poslove navedene u ugovoru - saopštio je Grubešić.

On kaže da je Ahmetović time omogućio Bektiću da prima naknadu prema Ugovoru o delu, iako je znao da on uopšte nije radio.

- Na taj način optuženi je omogućio Bektiću sticanje nezakonite imovinske koristi prema ugovoru i isplati dnevnica u ukupnom iznosu od 15.680 KM za koliko je oštećen budžet BiH - istakao je Grubešić.

Optužnica je prosleđena Sudu BiH na potvrđivanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)