UŽAS U SLOVENIJI: Žena preminula nakon vakcinisanja Fajzerovom vakcinom

Tanjug

05. 01. 2021. u 09:17

УЖАС У СЛОВЕНИЈИ: Жена преминула након вакцинисања Фајзеровом вакцином

Foto: EPA

JEDNA korisnica slovenačkog doma za stare preminula je nakon što je primila vakcinu protiv korona virusa, koju su razvile kompanije Fajzer i Biontek, prenose slovenački mediji.

Međutim, kako napominju, njena smrt nije neposredno povezana s vakcinisanjem, a ona je bolovala i od drugih pratećih bolesti.

Kako je objavila Slovenačka televizija, slučaj je prijavljen zdravstvenim vlastima, ali za sada nije poznato više konkretnih podataka.

Nacionalni Institut za javno zdravlje saopštio je da je do sada primio samo jednu prijavu neželjenog učinka nakon vakcinisanja i jedan smrtni slučaj koji "koincidira sa vakcinisanjem", o čemu je onda obavestio i Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo će, kako se navodi, sazvati komisiju za vakcinisanje kako bi se taj slucaj detaljno proučio i da bi se ustanovilo da li postoji "ikakva veza" između vakcinisanja i smrti korisnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

bukibul

06.01.2021. 00:41

Zena je bila stara i bolesna sa losim imunitetom.Kada se primi fajzerova vakcina . Vakcini treba vremena da aktivira obrambeni mehanizam organizma, nedelju do dve, pa nije čudno ako se neko zarazi koronavirusom nekoliko dana nakon prve doze vakcine, kažu stručnjaci za takve slučajeve zaključuje dr Bel.Zakljucak izvucite sami dali je uzrok vakcina smrti ili ne.