DOLAZE U PETRINJU DA SE SLIKAJU PORED RUŠEVINA: Šef vatrogasaca apeluje na ljude, grad na ivici potpunog kolapsa

Tanjug

07. 01. 2021. u 23:15

SKORO svaki zemljotres u Petrinji ugrožava ionako narušenu statiku zgrada, pa se građanima ne preporučuje da idu u centar grada.

ДОЛАЗЕ У  ПЕТРИЊУ ДА СЕ СЛИКАЈУ ПОРЕД РУШЕВИНА: Шеф ватрогасаца апелује на људе, град на ивици потпуног колапса

Foto: EPA

- Ovde je velika opasnost i svakodnevno su zgrade sve nestabilnije. Zbog onoga što mi vidimo, preporučio bih svima da ne idu u centar grada, jer zaista svakoga trenutka nešto može da otpadne - upozorio je glavni šef vatrogasaca Slavko Tucaković.

Vatrogasci su pre nekoliko dana sve počistili, ali posledica jučerašnjeg i današnjeg zemljotresa su novi malter, crepovi i cigle na zemlji.

I ovaj potres u četvrtak je naneo dodatnu štetu ugroženim kućama i uplašenim građanima.

Bilo je poziva građana, ali nije bilo intervencija bez, obzira na dodatna urušavanja.

- Konstantan rad je naš zadatak. Raščišćavanje i uklanjanje opasnosti za građane s krovova, skidanje dimnjaka, uz rad s vlasnicima kuća, ali i raznim firmama koje su kod nas na ispomoći. Moramo da delujemo organizovano i sigurno - kazao je Tucaković.

On je rekao da se slaže s gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem o evakuaciji stanovništva iz centra Petrinje.

Tucaković je naglasio i da ljudi koji dolaze u razrušene delove grada da bi se samo fotografisali treba da znaju da je to vrlo opasno.

U poslednja 24 sata, vatrogasci su na tom području imali 1.006 intervencija s 504 vatrogasca u 204 vatrogasna vozila.

Poslednji jači zemljotres je pogodio Petrinju u četvrtak nešto pre 18.30 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!