BRITANSKI SOJ STIGAO U HRVATSKU: Potvrđena tri slučaja, među njima trogodišnje dete

Tanjug

10. 02. 2021. u 09:56

U HRVATSKOJ su danas potvrđena tri prva slučaja s britanskom mutacijom korona virusa, a uzorci su sekvencirani u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

БРИТАНСКИ СОЈ СТИГАО У ХРВАТСКУ: Потврђена три случаја, међу њима трогодишње дете

Foto: EPA

U Klinici za infektivne bolesti od 20. januara ukupno je sekvenciran 61 uzorak, a mutacije su nađene u uzorcima tri osobe - muškarca (50) i troipogodišnjeg deteta iz Zagreba, kao i muškarca (34) iz Brodsko-posavske županije, prenosi Hina.

O svemu su obavešteni epidemiolozi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), koji će prikupiti dodatne epidemiološke podatke od obolelih i njihovih kontakata koji se nalaze u izolaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!