TRAMP PODNEO FINANSIJKI IZVEŠTAJ: Evo koliko zarađuje

Novosti online

15. 04. 2023. u 14:52

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp podneo je lični finansijski izveštaj, otkrivajući prvi uvid u svoju zaradu otkako je napustio Belu kuću.

ТРАМП ПОДНЕО ФИНАНСИЈКИ ИЗВЕШТАЈ: Ево колико зарађује

Foto: Profimedia

Tramp je u petak podneo finansijski izveštaj na 101 stranici Federalnoj izbornoj komisiji (FEC) jer se kandidovao za predsedničku nominaciju republikanaca za izbore 2024. godine.

Od kandidata se ne traži da prijavljuju tačne iznose ostvarene zarade u dolarima, već da otkrivaju svoju zaradu i imovinu u širokom rasponu.

Tramp je naveo da je zaradio više od pet miliona dolara od održanih govora i da je zaradio između 100.000 i milion dolara od kompanije CIC Digital koja je prodavala njegove digitalne slike. Tramp je takođe prijavio više od pet miliona dolara honorara od firme DT Marks Oman sa kojom je poslovao.

Bivši predsednik je objavio da je vrednost kompanije "Tramp media & tehnolodži", koja je povezana sa platformom društvenih medija "Trut sošl", procenjena na između pet miliona i 25 miliona dolara, iako je prijavio da zarađuje manje od 201 dolara od te kompanije.

 - U Trampovom izveštaju je takođe navedeno da je od svojih memoara pod nazivom "Umetnost dogovora" zaradio između 100.000 i milion dolara. U celini, dokument ukazuje da su Trampova poslovna sredstva procenjena na najmanje 1,2 milijarde dolara - navodi Blumberg.

FEC zahteva od kandidata da podnesu lične finansijske podatke u roku od 30 dana od pokretanja svojih kampanja.

Tramp je zvanično proglasio svoju kandidaturu u novembru, a njegovi advokati su tražili dva odvojena produženja od 45 dana, kojima je rok za podnošenje podataka produžen do 15. marta. FEC je tada saopštio da će se Tramp suočiti sa kaznom od 200 dolara ako izveštaj bude podnet više od 30 dana kasnije.

Komisija Predstavničkog doma objavila je krajem prošle godine poslovne i pojedinačne poreske prijave Trampa za šest godina. Te prijave su pokazale da Tramp zarađuje uglavnom od investicija i plaćanja kamata, a ne od poslova sa nekretninama.

Trampova preduzeća su takođe bila upletena u pravne postupke u Njujorku. Trampova kompanija kažnjena je u januaru sa 1,6 miliona dolara nakon što je porota osudila za 17 kršenja poreskih zakona, uključujući falsifikovanje poslovnih knjiga.

(Alo)

BONUS VIDEO:

HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA: Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!