RUSI IMAJU SVOG FAVORITA ZA PREDSEDNIKA AMERIKE: "Pobeda može pripasti samo čoveku sa autoritetom - a to je Ilon Mask"

Novosti onlajn

25. 04. 2023. u 10:42

POBEDU na američkim izborima može izvojevati čovek sa velikim autoritetom, kao što je, na primer, biznismen i vlasnik društvene mreže Tviter Ilon Mask, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

РУСИ ИМАЈУ СВОГ ФАВОРИТА ЗА ПРЕДСЕДНИКА АМЕРИКЕ: Победа може припасти само човеку са ауторитетом - а то је Илон Маск

Foto: AP/Printscreen/Jutjub/TED

- Sada se mnogo govori o Ilonu Masku kao o novom licu Sjedinjenih Država. Na izborima za predsednika SAD pobedu može izvojevati čovek koji ima daleko veći autoritet nego bivši predsednik Donald Tramp i posebno aktuelni Džozef Bajden. Legendarni Ilon Mask - rekao je Medvedev obraćajući se na maratonu znanju.

Ruski zvaničnik je dodao da sudeći po pretendentima na funkciju predsednika Amerike, situacija se razvija u pravcu tragikomedije.

- Sudeći po kandidaturama onih koji pretenduju na mesto predsednika Amerike situacija se razvija po principu tragikomedije i postoji rizik da postane farsa. Potpuna farsa. Svedoci smo konačnog raspadanja američke političke elite, kada vlast u toj državi prelazi u ruke tzv. duboke države, a na čelu države su ili harizmatični ali nemoćni diletanti ili bespomoćni starci - rekao je on.

To, kako je rekao, nije smešno, nego užasno.

Za Rusiju nije važno ko je predsednik SAD, ali agonija sa političkim klasama u SAD može da bude okidač koji bi zaustavio razvoj čitavog čovečanstva, izjavio je Medvedev.

- Za nas u ovom momentu nije toliko važno ko je u Beloj kući. To je problem Amerikanaca, njihovih saveznika. Ali pri agoniji političkih klasa u SAD to može da bude okidač koji bi mogao da ugrozi stabilan razvoj čitave ljudske civilizacije - rekao je Medvedev.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA - Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?