SPREMNI ZA "ISKANDERE" Evo kako je izgledala obuka Belorusa (VIDEO)

Novosti Onlajn

26. 04. 2023. u 11:04

BELORUSKI vojnici su na vojnom poligonu u Rusiji prošli obuku za održavanje i upotrebu taktičkog nuklearnog oružja za sistem „iskander M“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

СПРЕМНИ ЗА ИСКАНДЕРЕ Ево како је изгледала обука Белоруса (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Na jednom od poligona Južnog vojnog okruga od 3. aprila obučavale su se posade posebnog raketnog diviziona opremljenog operativno-taktičkim raketnim sistemom ‘iskander M’ Oružanih snaga Belorusije. Posada je detaljno proučila pitanja sadržaja i upotrebe taktičke specijalne municije za ‘iskander M’ - saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se napominje da je „posebna pažnja tokom obuke posvećena daljem usavršavanju praktičnih veština u pripremi raketnog sistema za upotrebu, njegovom razmeštanju, kao i izvođenju borbenih trenažnih lansiranja“.

U Ministarstvu odbrane ističu da su se beloruski vojnici tokom obuke maksimalno trudili i pokazali odlične rezultate, čime su potvrdili visok stepen gotovosti za izvršavanje zadataka prema predviđenim potrebama.

Raketni sistem „iskander“ obuhvata samohodni lanser, transportno-utovarno vozilo, komandno-kontrolno vozilo, vozilo za regulaciju i tehničko održavanje, punkt za pripremu informacija i vozilo za podršku.

U decembru 2022. godine predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da su sistemi S-400 i „iskander“ stupili na borbeno dežurstvo. Kako je istakao, Belorusija je kupila od Rusije dovoljan broj raketnih sistema „iskander“ i protivvazdušnih raketnih sistema S-400 „trijumf“.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI TENKISTI NA OBUCI U ŠPANIJI - U Saragosi se pripremaju za korišćenje tenkova "Leopard 2A4"

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove