ZELENSKI IZVISIO ZA FINALE EVROSONGA Zaharova: Šteta, bio bi tako dobar

Novosti Onlajn

12. 05. 2023. u 08:34 >> 08:45

EVROPSKA radiodifuzna unija (EBU) odbila je zahtev ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se obrati video-porukom u finalu Pesme Evrovizije u subotu uveče, prenosi TASS, pozivajući se na predstavnika udruženja.

ЗЕЛЕНСКИ ИЗВИСИО ЗА ФИНАЛЕ ЕВРОСОНГА Захарова: Штета, био би тако добар

Foto: EPA

EBU je Evrosong nazvao "međunarodnom zabavnom emisijom, čiji je jedan od kamena temeljaca nepolitička priroda događaja".

- Ovo takmičenje zabranjuje političke ili slične izjave. Zahtev gospodina Zelenskog da govori pred evrovizijskom publikom, iako je napravljen sa poštenim namerama, nažalost, ne može biti odobren - navodi se u saopštenju.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova reagovala je na ovu odluku, ocenivši da bi ukrajinski predsednik bio dostojan konkurent ovogodišnjim takmičarima.

- Šteta, ne bi trebalo. Ove godine Vladimir Zelenski bi bio dostojna konkurencija učesnicima Pesme Evrovizije - napisala je Zaharova na Telegramu.

Podsetimo, Evropska radiodifuzna unija premestila je izbor za Pesmu Evrovizije 2023. sa teritorije Ukrajine, koja je pobedila na takmičenju prošle godine, u britanski Liverpul iz bezbednosnih razloga. 

Rusija je februara 2022. isključena iz takmičenja za Pesmu Evrovizije. EBU je ovu odluku objasnio zabrinutošću zbog krize u Ukrajini, uz napomenu da bi "učešće Rusije moglo da naruši reputaciju takmičenja".

BONUS VIDEO: POČELO OBELEŽAVANjE DANA POBEDE U MOSKVI - Veličanstvena parada na Crvenom trgu

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave