NEREGULARNA GRADNJA ODNELA PREKO 50 ŽIVOTA: Kina kaznila na desetine zvaničnika

Srna

21. 05. 2023. u 14:12

KINA je izdala upozorenja i druge kazne za 62 zvaničnika nakon što su prošlog meseca u urušavanju stambenog bloka u gradu Čangša u provinciji Hunan poginule 54 osobe, javila je danas državna novinska agencija Sinhua.

НЕРЕГУЛАРНА ГРАДЊА ОДНЕЛА ПРЕКО 50 ЖИВОТА: Кина казнила на десетине званичника

Foto: Printskrin/Jutjub/ xuxiaopang

Nekoliko gradskih zvaničnika visokog ranga dobilo je ozbiljna upozorenja, a gradonačelnik Ženg Jiankin je smenjen.

Pravosudni organi vode procese protiv više lica zbog teških kršenja zakona i sumnje na krivična dela u vezi sa njihovim dužnostima, navodi Sinhua.

Kina je objavila izveštaj o istrazi o urušavanju zgrade, u kojem se navodi da je do njega došlo zbog nelegalne i neregularne gradnje, kao i da lokalni zvaničnici nisu uspeli da spreče takve građevinske aktivnosti i eliminišu skrivene rizike, prenosi Rojters.

U zvaničnom izveštaju se navodi da su poginule 54 osobe, uključujući 44 studenta, a devet osoba je povređeno. Direktna ekonomska šteta je 13,1 milion dolara.

BONUS VIDEO: POSLEDICE GRANATIRANjA NIKOLAJEVA: Pogledajte snimke ruševina iz ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove