AUSTRALIJA planira da naredne nedelje predstaviti zakone u parlamentu kojim će se zabranjivati javno prikazivanje i prodaju nacističkih simbola, usled povećanja aktivnosti ekstremnih desničara u toj zemlji.

Komentari (4)

walter pravicek

09.06.2023. 08:27

Kada u Australiji imaju limenu glazbu,ili trio sa harmonikom,kobasice i pivo na igrankama,sa dirndl odelom žena,te pumparice i šešir za gospodo,onda ima i nacistićkih simbola,sve manje prikrivenih.Ali to nisu stari nacisti,oni su mrtvi.Dakle sinovi im unuki teraju svoje.Isto kao i u Ameriki.Pa sa Nemcima dolaze na takve igranke kolege sa posla ili susjedi i Austrijanci,Čehi,Slovenci,ali ne zbog Hitlera nego muzike i piva.I lijepih plavookih Nemica.

Čika Velja

09.06.2023. 08:58

Od 1941. godine,pa do početka rata na ovim prostorima 1992.,isticanje fašističkih simbola je bio zakonski razlog eliminacije osobe u društvu? Valjda je jasno i zašto,a Australija 2023. godine kreira Zakon po kome će to biti zabranjeno...i danas Rusi se u Ukrajini bore protiv marsovaca,a ne fašista??? Evo nisam poverovao,čak sam i 100% siguran da se bore protiv okorele ideologoje Adolfa Hitlera!!!

Dada

09.06.2023. 09:36

Свастика, један од најпрепознатљивијих симбола нацистичке пропаганде, као и ознаке СС, паравојног крила нацистичке партије, неће моћи да се користе на заставама, тракама, нити ће моћи да буду штампане на одећи. A hoce li moci ili smeti da se štampaju na koži ledja ili grudima?