MERKELOVA I DALJE NA TERET BUDŽETA: Nemci iz svog džepa odvajaju za šminku i frizuru bivšoj kancelarki

Novosti Onlajn

29. 06. 2023. u 18:41

DRŽAVA bivšoj nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, pored kancelarije i osoblja, i dalje plaća troškove šminkerke i frizerke koja je prati i na njenim putovanjima, javljaju danas nemački mediji.

МЕРКЕЛОВА И ДАЉЕ НА ТЕРЕТ БУЏЕТА: Немци из свог џепа одвајају за шминку и фризуру бившој канцеларки

Foto: Tanjug AP

- Kancelarski kabinet bivšoj kancelarki Angeli Merkel plaća troškove profesionalne asistentkinje za make-up i frizuru i u slučajevima kada se radi o terminima koji nisu javni - prenosi dnevnik Tagesspiegel odgovor kabineta nemačkog kancelara.

Kancelarski kabinet je objasnio da su termini na kojima je prisutna i profesionalna stilistkinja povezani s obavezama koje proizlaze iz bivše funkcije nemačke kancelarke, koju je Angela Merkel obavljala do kraja 2021.

Kako piše Tagesspiegel, prilikom obračuna troškova u računovodsku kancelara, činovnicima su upali u oči i visoki hotelski troškovi stilistkinje koja Merkel prati na njenim putovanjima.

Reiner Holznagel, predsednik Udruženja nemačkih poreznih obveznika, organizacije koja prati i kritikuje bespotrebno trošenje javnih sredstava, smatra da stilistkinja ne spada u neophodne troškove za ispunjavanje obaveza povezanih s bivšom funkcijom.

Mesečni troškovi njene kancelarije oko 66.000 evra

- Poreskim obveznicama je teško objasniti zašto političarima moraju da plaćaju šminku i frizerku. Ovi troškovi moraju biti svedeni na minimum ili ih moraju pokriti sami političari - rekao je Holznagel za Tagesspiegel. Isti list je nedavno objavio kako mesečni troškovi kancelarije bivše kancelarke Angele Merkel iznose oko 66.000 evra.

Poslednjih godina se razvila rasprava o finansiranju kancelarija bivših visokih zvaničnika, a bivšem kancelaru Gerhardu Šrederu je, zbog njegovog proruskog stava i odnosa s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, uskraćeno daljnje finansiranje kancelarije zbog “delovanja koje se protivi interesima SR Nemačke”.

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)