"NEMA POTREBE" DA SE SAZIVA VANREDNA SEDNICA: Mađarska bi na jesen mogla da ratifikuje kandidaturu Švedske za članstvo u NATO

Tanjug

13. 07. 2023. u 20:30

MAĐARSKA je danas nagovestila da bi na jesen mogla da ratifikuje kandidaturu Švedske za pridruživanje NATO-u.

НЕМА ПОТРЕБЕ ДА СЕ САЗИВА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА: Мађарска би на јесен могла да ратификује кандидатуру Шведске за чланство у НАТО

FOTO: AP/Tanjug

Poslanik vladajuće stranke Žolt Nemet istakao je da ''nema potrebe'' da se saziva vanredna sednica parlamenta kako bi se ta odluka ranije odobrila.

On je napomenuo da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan takođe proslediti ratifikaciju švedske kandidature za NATO turskoj skupštini kada na jesen ponovo krene redovno zasedanje, prenosi Rojters.

- Počećemo sa radom sredinom septembra - rekao je Nemet. Erdogan je nedavno pristao da kandidaturu Švedske za pridruživanje NATO uputi u parlamentarnu proceduru.

- Nakon pozitivnih koraka koje vidimo od EU, počećemo da radimo na ispunjavanju obećanja koja smo dali - poručio je Erdogan i istakao da su lideri EU sa kojima se sreo imali pozitivan stav o oživljavanju nastojanja Turske za pridruživanje Evropskoj uniji.

BONUS VIDEO: 

STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Zauvek vaša i naša omiljena destinacija – a svi znate zašto!