"VATRA JE BILA ODMAH IZA NAS, NISMO ZNALI GDE DALJE" Ispovest turistkinje koja je pobegla od požara u Grčkoj

Novosti Onlajn

24. 07. 2023. u 09:44

PORODICA turista iz Danske rekla je za Skaj njuz da su morali da prepešače 11 kilometara na visokim temperaturama kako bi izbegli požar koji je zahvatio hotel u kojem su boravili.

ВАТРА ЈЕ БИЛА ОДМАХ ИЗА НАС, НИСМО ЗНАЛИ ГДЕ ДАЉЕ Исповест туристкиње која је побегла од пожара у Грчкој

Foto: Printskrin

Korina je rekla da su njen suprug Piter, ćerka Matilda i ona bili na odmoru u Kiotariju kada im je rečeno da se njihovom hotelu približava šumski požar i da su morali da odu.

Prešli su oko 11 km po veoma visokim temperaturama, ali svaki put kada su pomislili da su bezbedni, rečeno im je da je plamen ponovo blizu. Na kraju, jedina opcija im je bila da se ukrcaju u čamac koji ih je čekao na obali i odu na sever ostrva. 

"Mislila sam da ću umreti. Vatra je bila iza nas." 

- Mislila sam da ću umreti, da nikada više neću videti svoje najstarije dete i unuka. Vatra je bila odmah iza nas. Evakuisali su nas iz hotela. Išli smo 11 km, a onda su nas vratili na plažu gde nismo znali šta dalje - rekla je Korina. 

- Onda je došla vojska i pokupila nas i odvezla dalje na jug. Kasnije je došao policijski čamac. Vatra nas je pratila. Hotel je izgoreo. Sada sedimo ovde na aerodromu u odeći koju imamo sa sobom - dodala je ona. 

BONUS VIDEO: SITUACIJA I DALjE DRAMATIČNA - Vatrogasci nastavljaju borbu protiv požara na ostrvu Rodos

(Index)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove