"HILARI" POSTALA URAGAN: Predviđa se brzo jačanje

Novosti online

17. 08. 2023. u 21:57

TROPSKA oluja Hilari ojačala je i postala uragan dok je danas prolazila kroz Pacifik, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

ХИЛАРИ ПОСТАЛА УРАГАН: Предвиђа се брзо јачање

Foto Tanjug/AP

Ova institucija upozorila je da će oluja dobiti više snage u narednim danima i doneti obilne padavine i priobalne poplave delovima severozapadnog Meksika, preneo je Rojters.

-Predviđa se brzo jačanje, a Hilari bi mogao da postane veliki uragan do večeras ili do petka rano ujutru, naveo je centar sa sedištem u Majamiju u svom najnovijem upozorenju.

Hilari je na oko 500 kilometara jugozapadno od meksičkog lučkog grada Manzanilja sa sobom nosila vetrove od skoro 120 kilometara na sat, a predviđalo se da će se tokom vikenda približiti poluostrvu Donja Kalifornija.

Ovaj uragan bi tamo mogao da proizvede velike kiše do ponedeljka ujutro, a u nekim oblastima biće moguće i bujične poplave, upozorio je NHC.

Očekuje se da će obilne padavine uticati na jugozapad Sjedinjenih Američkih Država od petka do početka sledeće nedelje, a vrhunac će dostići u nedelju i ponedeljak.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove