ISLAMISTI PRETE FRANCUSKOJ I ŠVEDSKOJ: Al Kaida ponovo cilja Evropu

Goran Čvorović Od stalnog dopisnika - PARIZ

18. 09. 2023. u 13:12

Al Kaida je zapretila Francuskoj i Švedskoj novim atentatima. Na meti su "jedno ministarstvo u Parizu" i "švedska ambasada".

ИСЛАМИСТИ ПРЕТЕ ФРАНЦУСКОЈ И ШВЕДСКОЈ: Ал Каида поново циља Европу

Foto: Goran Čvorović

Pretnja se pojavila u poslednjem broju magazina "Sada el Malahim", krila Al Kaide na arapskom poluostrvu, koja najveće uporište ima u Jemenu.

U ovom članku predstavljena je i montaža maskiranog čoveka s oružjem ispred francuskih policajaca u suzama, koji se nalaze u drugom planu.

- Shvatiće tek kada budu čuli vesti kao što su "švedska ambasada je sravnjena snažnom eksplozijom" ili "izvršen je oružani napad na jedno ministarstvo u Parizu" – ističe se u pretnji.

Čini se da je zvanični Stokholm prvi na udaru, zbog spaljenih kurana.

- Sada je jasno da je Švedska preuzela vođstvo rata protiv islama i muslimana među zemljama EU, rivališući za prvo mesto sa Francuskom, Danskom i ostalima u trci protivljenju Bogu i njegovom glasniku – istakla je Al Kaida.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Daramen je još pre nekoliko meseci upozorio da je opasnost od islamističkog terorizma ponovo porasla. Ovih dana je izjavio da je teroristička pretnja u Francuskoj "veoma jaka".

Ovdašnji mediji ističu da Francuskoj nije baš prijatno što je ova poruka primljena usred Svetskog prvenstva u ragbiju i u vreme poslednjih priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!