ERDOGAN O SITUACIJI U NAGORNO-KARABAHU: Pašinjan je bio upoznat sa operacijom Azerbejdžana

Tanjug

22. 09. 2023. u 09:06

JERMENSKI premijer Nikol Pašinjan bio je upoznat sa antiterorističkom operacijom Azerbejdžana, izjavio je u Njujorku turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

ЕРДОГАН О СИТУАЦИЈИ У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Пашињан је био упознат са операцијом Азербејџана

Foto: AP Photo/Darko Bandic

Govoreći o situaciji u Nagorno-Karabahu, Erdogan je juče novinarima na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija rekao da je jermenska strana više puta ignorisala upozorenja.

- Oružane snage Azerbejdžana su prvog dana uništile 90 odsto ciljeva - rekao je predsednik Turske, preneo je Telegram kanal turske TV „TRT“.

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima, postignut je u sredu uz posredovanje ruskog mirovnog kontingenta, saopštile su lokalne vlasti i azerbejdžanski zvaničnici.

Dogovorom je predviđeno povlačenje jermenskih vojnih jedinica i opreme iz Nagorno-Karabaha, kao i razoružavanje lokalnih odbrambenih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Dan ranije Azerbejdžan je pokrenuo vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu i upotrebio jaku artiljerijsku vatru na tamošnje jermenske položaje.

Lokalni zvaničnici su rekli da su u tim napadima ubijene i povređene na desetine ljudi.

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)