U NAJVEĆEM GRADU NAGORNO - KARABAHA: Alijev podigao azerbejdžansku zastavu

Tanjug

15. 10. 2023. u 14:51

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev podigao je danas azerbejdžansku zastavu u najvećem gradu Nagorno-Karabaha, Hankandiju, navodi se na sajtu predsednika Azerbejdžana.

У НАЈВЕЋЕМ ГРАДУ НАГОРНО - КАРАБАХА: Алијев подигао азербејџанску заставу

Foto: AP

Kod Jermena, taj grad je poznat kao Stepanakert.

Azerbejdžanske snage su slomile otpor vlade etničkih Jermena prošlog meseca, zbog čega je oko 120.000 ljudi prebeglo u Jermeniju, navodi Rojters.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken obavestio je ranije malu grupu kongresmena da američka vlada prati mogućnost da bi Azerbejdžan uskoro mogao da izvrši invaziju na Jermeniju, rekla su dva dobro obaveštena neimenovana izvora.

Alijev je ranije pozvao Jermeniju da otvori "koridor" duž svoje južne granice, povezujući na taj način kopno Azerbejdžana sa enklavom koja se graniči sa Turskom i Iranom i zapretio da će to pitanje rešiti "silom".

U telefonskom razgovoru 3. oktobra, kongresmeni su izvršili pritisak na Blinkena u vezi sa mogućim merama protiv Alijeva, kao odgovorom na invaziju Azerbejdžana na region Nagorno-Karabaha u septembru, rekli su izvori, objavio je "Politiko".

BONUS VIDEO: EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!