AMERIKA PREBACUJE MILIJARDE U IZRAEL? Republikanci predstavili projekat - Ne žele da pomoć bude "zaglavljena" u Predstavničkom domu

Novosti onlajn/M.S.

26. 10. 2023. u 13:10

GRUPA republikanskih senatora u Sjedinjenim Američkim Državama predstavila je nacrt zakona o podeli pomoći Izraelu i Ukrajini, koji bi omogućio da se „milijarde“ dolara prebace u Izrael, a ne u Kijev, piše "Vol strit žurnal".

АМЕРИКА ПРЕБАЦУЈЕ МИЛИЈАРДЕ У ИЗРАЕЛ? Републиканци представили пројекат - Не желе да помоћ буде заглављена у Представничком дому

Foto AP

Kako list navodi, odvojena pomoć bi bila upućena Izraelu, a ne Ukrajini, uokvirena posebnim zakonom, prenose RIA novosti. List naglašava i izazove sa kojima se suočava administracija američkog predsednika Džoa Bajdena u vezi sa predlogom o pomoći od 106 milijardi dolara, koji podrazumeva povećanje finansiranja Kijeva. 

- Moje kolege i ja čvrsto verujemo da bilo kakva pomoć Izraelu ne bi trebalo da se koristi kao poluga za slanje desetina milijardi dolara u Ukrajinu - rekao je republikanski senator Rodžer Maršal iz Kanzasa, prenosi list. Republikanski senator iz Ohaja Džejms Vens, senator iz Jute Majk Li i senator iz Teksasa Ted Kruz takođe su se izjasnili za podelu sredstava.

Napominje se da će podela sprečiti da se pomoć Izraelu zaglavi u Predstavničkom domu Kongresa SAD, gde raste broj republikanaca koji se protive finansiranju Kijeva i koji već čini više od polovine članova stranke.

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO BI MOGLO DA DOZOVE KIJEV PAMETI: Bivši američki obaveštajac - Kada će Ukrajina biti realnija prema prekidu sukoba