BELA KUĆA POTVRDILA LEPE VESTI ZA CIVILE U GAZI: Bajden razgovarao sa El Sisijem oko ubrzanja i povećanja pomoći

Tanjug

29. 10. 2023. u 21:23

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden i njegov egipatski kolega Abdel Fatah el Sisi obavezali su se u telefonskom razgovoru na značajno ubrzanje i povećanje pomoći koja stiže u Pojas Gaze počev od danas, a zatim kontinuirano, saopštila je Bela kuća.

БЕЛА КУЋА ПОТВРДИЛА ЛЕПЕ ВЕСТИ ЗА ЦИВИЛЕ У ГАЗИ: Бајден разговарао са Ел Сисијем око убрзања и повећања помоћи

Foto: AP Photo/Evan Vucci

Bajden je zahvalio Sisiju na vodećoj ulozi Egipta u naporima da se olakša isporuka humanitarne pomoći civilnom stanovništvu Pojasa Gaze. 

Oni su takođe razgovarali o važnosti zaštite života civila, poštovanju međunarodnog humanitarnog prava i potrebi da se obezbedi da Palestinci u Gazi ne budu raseljeni u Egipat ili bilo koju drugu zemlju. 

Bajden je obavestio Sisija o naporima SAD da obezbede da regionalni akteri ne prošire sukob u Gazi, kao i o kontinuiranim naporima da se obezbedi oslobađanje talaca. 

Dvojica predsednika su potvrdila posvećenost zajedničkom radu na postavljanju uslova za trajni i održivi mir na Bliskom istoku, uključujući uspostavljanje palestinske države, dodaje se u saopštenju Bele kuće.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)