OVDE SMO OTIŠLI ​​DALJE OD RATA Papa: Sukob Izraelaca i Palestinaca prerastao u terorizam

Novosti onlajn

22. 11. 2023. u 12:22

SUKOB Izraela i Palestinaca je prevazišao rat i predstavlja terorizam, izjavio je danas papa Franja tokom opšte audijencije u Vatikanu.

ОВДЕ СМО ОТИШЛИ ​​ДАЉЕ ОД РАТА Папа: Сукоб Израелаца и Палестинаца прерастао у тероризам

FOTO: AP/Tanjug

- Čuo sam da obe strane pate. Ratovi to čine, ali ovde smo otišli ​​dalje od rata: ovo nije rat, ovo je terorizam - rekao je papa nakon sastanaka sa delegacijama Izraelaca i Palestinaca, prenosi ANSA.

On je naveo da je tokom jutra primio dve delegacije, jednu Izraelaca koji imaju rođake kao taoce u Gazi, i jednu Palestinaca koji imaju rođake zatvorene u Izraelu. „Oni mnogo pate, osetio sam kako obe strane pate... Pomolimo se za palestinski narod, pomolimo se za izraelski narod, jer neka dođe mir”, zaključio je papa (ANSA).

Ranije je pres-služba izraelskog MSP saopštila da je 12 predstavnika porodica izraelskih talaca krenulo u Rim na sastanak sa papom. Od eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, poglavar rimokatoličke crkve je više puta pozivao na prekid neprijateljstava, nastavak pristupa humanitarnoj pomoći i oslobađanje talaca, prenose mediji.

BONUS VIDEO: GAZA POD BOMBAMA: Izrael lansirao rakete - Veliki vazdušni napad u toku noći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove