BAJDEN O KISINDŽERU: Često se sa njim nisam slagao, ali je njegov intelekt bio očigledan

Tanjug

01. 12. 2023. u 00:20

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden saopštio je danas, nakon vesti o smrti bivšeg državnog sekretara Henrija Kisindžera, da se često sa njim nije slagao, ali da su "njegov snažan intelekt i duboka strateška usredsređenost bili očigledni", prenosi Rojters.

БАЈДЕН О КИСИНЏЕРУ: Често се са њим нисам слагао, али је његов интелект био очигледан

Tanjug

Kineski predsednik Si Đinping poslao je danas telegram saučešća američkom kolegi Džozefu Bajdenu nakon smrti bivšeg šefa diplomatije SAD Henrija Kisindžera, saopštilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova.

-Kisindžer je bio dragi, stari prijatelj kineskog naroda i biće upamćen zbog svoje iskrene posvećenosti kinesko-američkim odnosima, rekao je portparol kineskog ministarstva Vang Venbin, preneo je Rojters.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je duboko saučešće povodom smrti nekadašnjeg američkog diplomate Henrija Kisindžera.

Putin je u telegramu Kisindžerovoj udovici Nensi rekao da je on bio mudar i dalekovid državnik, saopšteno je iz Kremlja.

-Preminuo je izuzetan diplomata, mudar i dalekovid državnik, koji je decenijama uživao zasluženi autoritet širom sveta, naveo je Putin.

Henri Kisindžer, kontroverzni dobitnik Nobelove nagrade i moćni diplomata čija je služba za vreme dvojice predsednika ostavila neizbrisivi trag na američkoj spoljnoj politici, preminuo je u sredu u 101. godini.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao