IDF: Pronađena tela dvoje talaca koje je Hamas držao u Gazi

Tanjug/timesofisrael.com

12. 12. 2023. u 19:44

IZRAELSKA vojska (IDF) saopštila je danas da je pronašla tela dvoje talaca koje je palestinska militantna grupa Hamas držala u Pojasu Gaze.

ИДФ: Пронађена тела двоје талаца које је Хамас држао у Гази

Foto Tanjug/AP

Kako se navodi, reč je o 27-godišnoj Eden Zakariji koja je oteta na muzičkom festivalu Nova 7. oktobra i 36-godišnjem Zivu Dadu, kog je izraelska vojska već proglasila mrtvim, prenosi BBC. On je bio nadzornik logistike u 51. bataljonu Golani brigade, poginuo je tokom napada 7. oktobra. Dado je donedavno bio proglašen „palim vojnikom kojeg drži teroristička grupa“.

Foto IDF

Iz IDF-a su dodali da su porodice žrtava obaveštene.

-IDF šalje porodicama svoje iskreno saučešće i nastaviće da ih podržava. Naša misija je da lociramo nestale i vratimo sve taoce kućama, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da vojska radi zajedno sa bezbednosnim agencijama kako bi vratila taoce njihovim porodicama.

Foto IDF

Eden Zakarija i Ziv Dado

Nakon što su njihova tela vraćena u Izrael i identifikovana od strane medicinskih i rabinskih vlasti, njihove porodice su obaveštene. Tokom operacije izvlačenja tela, Master Sgt. (res.) Gal Meir Eisenkot — sin ministra iz ratnog kabineta Gadija Ajzenkota — i Master Sgt. (res.) Ejal Meir Berkovic je ubijen, a drugi vojnici su ranjeni.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove